Még mindig borfesztivàl-làzban égek. Gyengébb pillanatokban megpròbàlom felidèzni a -visszatekintve kritikus, de akkor igencsak -mòkàs történéseket, az "akkor még jò ötletnek tűnt"-kategòriàbòl. A feldolgozàs folyamatànak szerves rèsze a Neoton dalok dùdolgatàsa. /Màrmint a 3 àltalam ismertnek./
Biztosan emlèkeztek, hogy milyen nagy mellénnyel ùjsàgoltam a gyakorlatban megvalòsulò hedonizmusomat, a macskajajt mégis megùszva. Kedden azonban egyre aggasztòbb, has körüli fàjdalmaim lettek, amit akkor màr teljes bűnbànattal, abszolùt jogosnak éreztem. Elkövettem a lehető legnagyobb hibàt, amit egy hipohonder elkövethet: legùgliztam a tüneteimet, felàllìtottam a diagnòzist és màr làttam magamat a kòrhàzban, a Szìves bocsos hàlòingemben, orrszondàval tàplàlva. Egészen addig ettől rettegtem, amìg az orvos a kezembe nem nyomott egy műanyag felespoharat és a pesterzsébeti rendelőintézet első emeleti mosdòjànak kulcsàt. Az elméletem 100%-ban megdőlt, az ebből fakadò eufòrikus örömömet pedig nem tudtam magamban tartani, és valahogy kiszaladt a szàmon egy mondat, nevezetesen: "Jaj, de jò, màr azt hittem, hogy koplalnom kell!" Làttam az orvoson, hogy nem feltètlenül ezt a reakciòt vàrta, miutàn veseproblémàkra ìr antibiotikumot egy betegnek. /Szerencsére annyira azèrt uralkodtam magamon, hogy az internetről összetàkolt öndiagnòzist magamban tartsam./ A gyògyszer egyébként teljesen kiütött, ìgy 3 napra teljesült a vàgyam és woodstocki hippinek èreztem magam. /Néha inkàbb csak tàtogò tonhalnak./
Nyàri tèsztàt hoztam màra, egy igazàn egyszerűt, paradicsomos-tonhalas-olìvàs farfalline személyében, amit végtelenül felszabadultan fogyasztottam el, miutàn megmenekültem a diéta fenyegető àrnyàtòl.
Hozzàvalòk:
- olìvaolaj
- fokhagyma
- olìvabogyò
- hagyma
- paradicsomkonzerv
- tonhal
- pasta
- friss bazsalikom
- sò, bors
- peperoncino/chilli
Olìvàbòl a kedvencemet, a fekete, magozatlan vàltozatot hasznàltuk, tonhalbòl pedig a kisebb kiszerelèsű, olajban eltett verziòt. Ha nem farfallinet főztünk volna, a spaghetti mellett voksolunk.
Készìtsünk egy alap paradicsomszòszt, amit ezùttal ìzesìtsünk friss vagy szàrìtott chillivel/peperoncinoval. Magozzuk ki a fekete bogyòkat, aprìtsuk fel és ezt is adjuk a szòszhoz. A tonhalat csepegtessük le, majd az utolsò 1-2 percre mehet a paradicsomba. A megszokott mòdon higìtsuk pàr evőkanàllal a tészta főzővizéből, majd szedjük bele az al dentère főtt tésztamasnikat, ès 1 percig még rotyogtassuk.
A paradicsomot illetően, nàlunk könnyedén elfogy egy étkezés soràn egy egèsz doboz, az én tànyérom ugyanis ùgy fest, hogy az élénk, rubinvörös, zamatos, édes-savanykàs szòszban ùszkàl elvétve néhàny szem tèszta. Az olaszom tànyérja ennek komplementere, vagyis tésztahalom, amely néhol piroslik.
Igen, tudom, hogy főben jàrò bűn halas tésztàra sajtot reszelni, de volt itthon még egy kis darab pecorino, na meg előre bocsànatot is kértem Mòtòl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése