2013. március 17., vasárnap

CSOKOLÁDÉ SZUFLÉ



Forrò. Folyòs. Édes. Csokis. Egyszerű. Gyors. Kihagytam volna valamit?
Ja, igen.. Alig van szilàrd, piskòtàra hajazò rèsze. Pontosabban ez csak rajtunk mùlik, ès azon az 1-2 percen, amivel esetleg tovàbb időzik a sütőben.
Bocsànat a piskòtamester nagymamàktòl (ìgy az enyéimtől is), ès a meggyes piskòta szerelmeseitől, de engem kifejezetten bosszant a piskòta egy sütemènyben. Tiszta helypocsékolàs. És krémspòrolàs. Mièrt nem lehet minden torta szilàrd alap nélküli?! (Valòjàban tudom a vàlaszt butàcska kérdésemre. De szerencsére Mò mindig szìvesen bevàllalja desszerjeim tészta részét. Én pedig az ő krémjét...) 
Leìrhatalanul hàlàs vagyok a crème brulèe, a csokolàdè szuflè, vagy a mousse megàlmodòjànak. (Mò szerint ők mind olaszok voltak. Ràhagyom. Franciàkkal nem viccelünk..)
Itt van ezek közül az egyik, mivel 1) megìgértem, 2) ő a leggyakoribb vendég a konyhànkban. 
Mi - a szintèn kìsérletező kedvű, gourmand kishùgomnak ès konyhai eszközbeszerzéseinek hàla- kis, erre teremtett keràmiatàlkàkban sütjük.

Voilà, a 4 tàlkànyi összetevő, ahogy nàlunk a legjobban bevàlt:

10 dkg vaj (Szigorùan vaj. Mò kitiltotta a hűtőből a margarint.)
10 dkg étcsokolàdè
8 dkg cukor
1,6 dkg liszt
2 tojàs

Az elkèszìtèsènèl pedig mi sem egyszerűbb! Gőzfürdő felett összeolvasztjuk a csokolàdèt és a vajat. Kihűtjuk, majd egyesèvel hozzàkeverjük a 2 tojàst, majd beleszitàljuk a kevèske lisztet. Mehet is a kivajazott formàkba, majd 8-9 percre a 180 fokra előmelegìtett sütőbe.

Bùcsùzòul itt egy kis Amèlie, aki szereti feltörni a crème brulèe szilàrd karamellrètegèt. 

Szèp vasàrnap estèt! 
Bonsoir! Azaz..akarom mondani: Buona serata!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése